Sportgeneeskunde Aankoop- en Verkoopkeuring

Aankoop- en Verkoopkeuring

Onze praktijk biedt een verscheidenheid aan opties binnen de aankoop -en verkoopkeuring van het paard. Hoewel dergelijke keuringen vroeger enkel voor de elite-paarden waren weggelegd, worden nu keuringen op maat uitgevoerd naargelang het paard en de wensen van de eigenaar.

Mogelijke onderzoeken binnen een keuring:

Klinische keuring

Hierbij wordt een algemene gezondheidstoestand van het paar geëvalueerd. Dit omvat het volgende:

 • Uitgebreide inspectie en palpatie
 • Oftalmologisch onderzoek
 • Bewegingsonderzoek
 • Auscultatie hart en luchtwegen
 • Controle snijtanden, beet.

Radiografische keuring

Deze keuring kan volledig op maat gemaakt worden. Klassiek worden opnames genomen van de 4 ledematen met al dan niet de hals en de rug erbij.

Echografische keuring

Naar aanleiding van een zwelling, oud letsel, verdachte zone of gewoon ter check up, kunnen bepaalde hoogrisico-zones gescand worden. Ook UTC, onze gespecialiseerde echo, kan ingezet worden.

Endoscopie

Hierbij wordt een endoscopie van de bovenste luchtwegen uitgevoerd waarbij de larynx grondig bekeken wordt.

Bloedafname

Alle onderzoeken aangeboden door het labo zijn mogelijk. Doorgaans wordt dit uitgevoerd ter controle van doping of om de algemene gezondheidstoestand van het paard te waarborgen.

Verdere gespecialiseerde beeldvorming

Deze onderzoeken omvatten scintigrafie, MRI, CT, .. Hierbij verwijzen we graag door naar enkele klinieken waar we nauw mee samen werken. 

Finaal wordt een conclusie weergegeven. Deze is gebaseerd op een risico-inschatting, welke afhankelijk is van de bevindingen, alsook van de leeftijd, het gebruiksdoel van het paard en de wensen van de eigenaar.

Translate »
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop