Sportgeneeskunde Orthopedisch onderzoek

Orthopedisch onderzoek

Zowel Edouard als Aurélie ontfermen zich over aandoeningen van het bewegingsapparaat en sportgeneeskunde van paarden uit alle disciplines. Vroegtijdig stopzetten van de sportcarrière en prestatievermindering hebben meestal als oorzaak een probleem ter hoogte van het bewegingsstelsel.

Om tot een goede diagnose te kunnen komen, starten we met de voorgeschiedenis en een analyse van de klachten, gevolgd door een degelijk klinisch onderzoek. Aanvullende onderzoeken zoals regionale en intra-articulaire anesthesie, radiografie, echografie en UTC kunnen ook uitgevoerd worden afhankelijk van de bevindingen.

Indien de diagnose gesteld is, kunnen we overgaan tot de gepaste behandeling. Behandelingen kunnen gaan van conservatief management, fysiotherapeutische behandelingen, aangepast beslag, gewrichts- en/of peesinfiltraties, rug-infiltraties, shockwave en laser. Naargelang het letsel, kunnen infiltraties plaatsvinden met de volgende producten: ontstekingsremmers, PRP (Platelet Rich Plasma), IRAP (Interleukine-1 Receptor Antagonist Proteïne), en Stamcellen. We beschikken over een eigen bank met verschillende types stamcellen, afkomstig van donorpaarden.

Translate »
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop