Gastroscopie

Gastroscopie is een inwendig onderzoek waarbij met een flexibele camera de slokdarm, de maag en de ingang van de dunne darm gevisualiseerd kunnen worden. Dit is de enige betrouwbare methode om maagproblematiek te kunnen diagnostisceren en vervolgens op te volgen bij het paard.

Maagproblemen bij het paard gaan vaak gepaard met vage klachten. Voorbeelden hiervan zijn prestatieverlies, gedragsveranderingen, milde terugkerende kolieksymptomen, pijn bij het aansingelen, gewichtsverlies, tandenknarsen, geeuwen, een doffe vacht enzovoort.

Maagproblemen bij paarden zijn meer actueler dan ooit. Intensieve training, transport, onregelmatig voederen, hiërarchie problemen, onvoldoende aanbod aan ruwvoeder, te hoog aanbod aan krachtvoeder, medicatie en stress zijn risicofactoren waar we rekening mee moeten houden. Dankzij ons mobiel toestel kan een gastroscopisch onderzoek aan huis gebeuren. Belangrijk is wel dat het paard uitgevast wordt alvorens het onderzoek kan aanvangen. 12 tot 18u zonder eten en 6u geen water dienen gerespecteerd te worden.

Translate »
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop